AVG (Privacy)

Privacybeleid MPG GmbH

Wij de MPG GmbH (hierna: MPG), respecteer uw privacy en persoonlijke sfeer als het hoogste goed. Hieronder valt ook een verantwoorde omgang met uw persoonsgegevens. U kunt er zeker van zijn dat we de wettelijke bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU met betrekking tot gegevensbescherming strikt naleven. Hieronder willen wij u uitgebreid informeren over het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonsgegevens.

Persoonsgegevens zijn gegevens over feitelijke en persoonlijke omstandigheden van een specifieke of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit omvat bijvoorbeeld uw naam, uw telefoonnummer, uw adres en alle inventarisgegevens die u ons verstrekt bij het registreren en het aanmaken van een klantaccount.

Wij behouden ons het recht voor om de informatie in deze verklaring inzake gegevensbescherming aan te passen aan veranderingen in wetgeving of jurisprudentie zonder voorafgaande kennisgeving. De huidige versie die hier wordt gepubliceerd, is geldig.

  1. Verantwoordelijke instantie

Verantwoordelijke instantie voor het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU is de MPG. De MPG is als verantwoordelijke instantie te bereiken onder de volgende contactgegevens:

MPG GmbH
Liebenauer-raaklijn 4
8041 Graz, Oostenrijk
Tel: + 43 (0) 51720 1000
E-mail: privacy @mpg-eyewear.com

  1. Verzameling, verwerking, gebruik en opslag van persoonsgegevens

Wij beschermen uw gegevens. Alle persoonlijke gegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt in overeenstemming met de toepasselijke bepalingen inzake de bescherming van persoonlijke gegevens, voornamelijk voor het doel van de diensten die u hebt aangevraagd en om uw vragen te verwerken. De opgeslagen gegevens worden alleen op de in deze verklaring beschreven wijze aan derden ter beschikking gesteld. Uiteraard worden er geen persoonsgegevens doorgegeven aan reclamebureaus.

Uw gegevens worden alleen in persoonlijke vorm bewaard zolang als nodig is voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt of tot het verstrijken van enige garantie, garantie, verjaringstermijn en wettelijke bewaarplicht, tenzij anders bepaald in deze gegevensbeschermingsvoorschriften. . Gegevens in het kader van een aanvraag (er ontstaat hierdoor geen bedrijfsproces) worden na 6 maanden verwijderd. Gegevens die als onderdeel van een bedrijfsproces worden gegenereerd, worden voor een periode van 7 jaar bewaard. Een langere opslag van gegevens kan echter het gevolg zijn van een specifieke procedure die in opkomst is.

Als onderdeel van de werking van onze website geven we softwareserviceproviders en -bureaus opdracht die tijdens hun activiteiten toegang kunnen krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Zij hebben zich aan ons gecommitteerd om te voldoen aan de toepasselijke regelgeving inzake gegevensbescherming. U kunt meer informatie krijgen over de dienstverleners die we hebben ingeschakeld op datenschutz@mpg-eyewear.com.

  1. Cookies en plug-ins

Door uw uitdrukkelijke toestemming te geven bij het bezoeken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van de volgende cookies en plug-ins op onze website:

Op deze website worden zogenaamde cookies gebruikt. Een cookie is een klein bestandje dat bij bezoek aan een website op uw computer kan worden opgeslagen. In principe worden cookies gebruikt om gebruikers extra functies op een website te bieden. Je kunt bv. gebruikt om het voor u gemakkelijker te maken om op een website te navigeren, om u in staat te stellen een website te blijven gebruiken waar u deze hebt verlaten en/of om uw voorkeuren en instellingen te onthouden wanneer u de website opnieuw bezoekt. Cookies kunnen geen toegang krijgen tot, lezen of wijzigen van andere gegevens op uw computer.

De meeste cookies op deze website zijn zogenaamde sessiecookies. Ze worden automatisch verwijderd wanneer u onze website verlaat. Permanente cookies daarentegen blijven op uw computer totdat u ze handmatig in uw browser verwijdert. We gebruiken dergelijke permanente cookies om u te herkennen bij uw volgende bezoek aan onze website. Ook maken wij gebruik van permanente cookies zodat u uw winkelwagentje kunt vullen en beheren met bestellingen tijdens uw sessie in de B2B webshop en ook om uw gewenste voorinstellingen in het winkelwagentje te kunnen tonen.

Als u cookies op uw computer wilt beheren, kunt u uw browser zo instellen dat u een melding krijgt wanneer een website cookies wil opslaan. U kunt cookies ook blokkeren of verwijderen als ze al op uw computer zijn opgeslagen. Als u meer wilt weten over hoe u deze stappen kunt nemen, gebruik dan de "Help"-functie in uw browser.

Houd er rekening mee dat het blokkeren of verwijderen van cookies uw online ervaring kan beïnvloeden en ervoor kan zorgen dat u deze website niet volledig kunt gebruiken.

  • Google Analytics

Op onze websites gebruiken we de webanalysedienst Google Analytics van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van cookies, die op uw computer worden opgeslagen en een analyse van het websitegebruik mogelijk maken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website wordt meestal naar een server van Google in de VS gestuurd en daar opgeslagen.

Google zal deze informatie namens ons gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, om rapporten over de website-activiteit samen te stellen en om andere diensten met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik aan website-exploitanten te leveren.

We gebruiken Google Analytics alleen met actieve IP-anonimisering. Dit betekent dat het IP-adres van de gebruiker door Google wordt ingekort binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsluitende staten van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het IP-adres naar een server van Google in de VS gestuurd en daar ingekort.

U kunt voorkomen dat Google de door de cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot uw gebruik van het onlineaanbod verzamelt en deze gegevens door Google verwerkt door de onder de volgende link beschikbare browser-plug-in te downloaden en te installeren: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Meer informatie over de gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt u onder: www.google.com/analytics/terms/de.html of onder www.google.de/intl/de/policies/.

  • Google Maps

We gebruiken de Google Maps API-service op onze microsites. Deze dienst is een dienst van Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS. Door de dienst op onze site te integreren, worden in ieder geval de volgende gegevens aan Google, Inc. doorgegeven: IP-adres, tijdstip van bezoek aan de website, schermresolutie van de bezoeker, URL van de website (referrer), browser-ID (user agent ) en zoektermen. De gegevensoverdracht vindt plaats ongeacht of u een gebruikersaccount bij Google heeft waarmee u bent ingelogd, of dat u geen gebruikersaccount hebt. Als u bent ingelogd, worden deze gegevens direct aan uw account toegewezen. Als u niet wilt worden toegewezen aan uw profiel, moet u zich afmelden voordat u de knop activeert. Google, Inc. slaat deze gegevens op als gebruiksprofielen en gebruikt ze voor reclame, marktonderzoek en/of op behoeften gebaseerd ontwerp van haar website. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen, waarbij u contact moet opnemen met Google Inc. om dit recht uit te oefenen. Meer informatie over het doel en de omvang van de gegevensverzameling en de verwerking ervan door Google, Inc. is beschikbaar op www.google.at/intl/de/policies/privacy/. Door de Google Maps-service te gebruiken, stemt u in met de gegevensverwerking door Google, Inc. Wij verwerken de betreffende gegevens niet.

  • YouTube

We hebben YouTube-video's op onze website opgenomen, die zijn opgeslagen op "www.youtube.com" en direct vanaf onze website kunnen worden afgespeeld. Deze zijn allemaal geïntegreerd in de zogenaamde "uitgebreide gegevensbeschermingsmodus", zodat u geen gegevens over u als gebruiker naar YouTube verzendt als u de video's niet afspeelt. YouTube-cookies worden alleen op uw computer opgeslagen en gegevens worden verzonden naar Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS, als de YouTube-operator, als u de video's afspeelt. Bij het afspelen van video's die zijn opgeslagen op YouTube, wordt ten minste de volgende informatie verzonden naar Google, Inc.: het IP-adres en cookie-ID, het specifieke adres van de pagina die we bezoeken, de taalinstelling van de browser, systeemdatum en -tijd van de oproep en de identificatie van uw browser. De overdracht van gegevens vindt plaats ongeacht of u een Google-gebruikersaccount hebt waarmee u bent ingelogd of dat u geen gebruikersaccount hebt. Als u bent ingelogd, worden deze gegevens direct aan uw account toegewezen. Als u niet aan uw profiel wilt worden gekoppeld, moet u uitloggen voordat u de knop activeert. YouTube of Google, Inc. slaat deze gegevens op als gebruiksprofielen en gebruikt deze voor reclame, marktonderzoek en/of op maat gemaakte website-ontwerpdoeleinden. Een dergelijke evaluatie wordt met name uitgevoerd (ook voor niet-ingelogde gebruikers) om op behoeften gebaseerde advertenties te kunnen aanbieden en om andere gebruikers te informeren over hun activiteiten op onze website. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen het maken van deze gebruikersprofielen en u moet worden doorgestuurd naar Google Inc. om op YouTube te kunnen handelen. Voor meer informatie over het doel en de reikwijdte van het verzamelen en verwerken van gegevens door Google, Inc., zie: www.google.at/intl/de/policies/privacy/. Door de YouTube-video's af te spelen, stemt u in met de gegevensverwerking door Google, Inc. Wij verwerken de betreffende gegevens niet.

  • Facebook-fanpagina - Paginastatistieken

Facebook biedt pagina-inzichten aan onze pagina. Paginastatistieken zijn geaggregeerde gegevens die ons helpen begrijpen hoe mensen omgaan met onze pagina.

Paginastatistieken kunnen gebaseerd zijn op persoonlijke informatie die is verzameld in verband met het bezoek van een persoon of interactie met onze site en de inhoud ervan. Met betrekking tot de aanvulling pagina-inzichten voor de verantwoordelijke geldt het volgende:

  • Facebook Ireland Limited ("Facebook Ireland") en wij zijn gezamenlijke gegevensbeheerders voor de verwerking van Insights-gegevens. Dit Addendum voor paginastatistieken beschrijft de respectieve verantwoordelijkheden van Facebook Ierland en u met betrekking tot de verwerking van Insights-gegevens.
  • Facebook Ierland stemt ermee in de primaire verantwoordelijkheid onder de AVG op zich te nemen voor de verwerking van Insights-gegevens en om te voldoen aan alle verplichtingen onder de AVG met betrekking tot de verwerking van Insights-gegevens (inclusief artikelen 12 en 13 AVG, artikelen 15 tot 22 AVG en artikelen 32 tot 34 AVG). Daarnaast zal Facebook Ierland de essentie van dit Page Insights Supplement ter beschikking stellen aan de betrokkenen.
  • Facebook Ierland blijft als enige verantwoordelijk voor de verwerking van dergelijke persoonsgegevens in verband met Page Insights, wat niet wordt gedekt door dit Supplement voor Page Insights. Dit Addendum voor paginastatistieken geeft ons geen recht om de openbaarmaking van persoonlijke gegevens die worden verwerkt in verband met Facebook-producten van Facebook-gebruikers te verzoeken, ook niet voor paginastatistieken die door Facebook worden geleverd.

Nadere informatie vindt u hieronder: https://de-de.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum worden ingezien.

  • Facebook-plug-ins

Onze website maakt gebruik van sociale plug-ins ("plug-ins") van het sociale netwerk facebook.com, dat wordt beheerd door Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, VS ("Facebook"). De plug-ins zijn gemarkeerd met een Facebook-logo of de toevoeging "Facebook Social Plugin". Als u een website op onze website bezoekt die een dergelijke plug-in bevat, maakt uw browser een directe verbinding met de Facebook-servers. De inhoud van de plug-in wordt rechtstreeks van Facebook naar uw browser verzonden, die deze in de website integreert. Door de plug-in te integreren, ontvangt Facebook de informatie dat u de betreffende pagina van onze website hebt bezocht. Als u bij Facebook bent ingelogd, kan Facebook het bezoek aan uw Facebook-account toewijzen. Als u met de plug-ins interageert, bijvoorbeeld door op de "Vind ik leuk"-knop te klikken of een opmerking te plaatsen, wordt de bijbehorende informatie rechtstreeks van uw browser naar Facebook verzonden en daar opgeslagen. Het doel en de reikwijdte van de gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door Facebook, evenals uw rechten op dit gebied en instellingsopties om uw privacy te beschermen, vindt u in de gegevensbeschermingsinformatie van Facebook. Als u niet wilt dat Facebook via onze website gegevens over u verzamelt, moet u zich bij Facebook afmelden voordat u onze website bezoekt.

  • Facebook Aangepast publiek

We gebruiken de Facebook Custom Audience dienst op onze website om je gerichte advertenties te kunnen aanbieden en om onze dienstverlening nog beter voor je te maken. Deze dienst is een dienst van Facebook, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, VS. Door de dienst op onze site te integreren, worden ten minste de volgende gegevens naar Facebook, Inc. verzonden: IP-adres, URL van de website, tijdstempel van het bezoek aan de website. De gegevensoverdracht vindt plaats ongeacht of u een gebruikersaccount op Facebook hebt waarmee u bent ingelogd, of dat u geen gebruikersaccount hebt. Als u bent ingelogd, worden deze gegevens direct aan uw account toegewezen. Ga voor meer informatie over het doel en de reikwijdte van het verzamelen en verwerken van gegevens door Facebook, Inc. naar https://www.facebook.com/about/privacy. Door de Facebook-service te gebruiken, gaat u akkoord met de gegevensverwerking door ons en Facebook, Inc. Cookies voor het verzamelen en beheren van op gebruik gebaseerde online advertenties zijn te vinden op: www.youronlinechoices.com gedeactiveerd.

  • Facebook Pixel

Op onze website gebruiken we de analysetool Pixel van Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, VS ("Facebook"). Met deze service kunnen we het gedrag van gebruikers volgen nadat ze zijn doorgestuurd naar onze website door op een Facebook-advertentie te klikken. Dit stelt ons in staat om de effectiviteit van Facebook-advertenties te evalueren en toekomstige advertentie-inspanningen te optimaliseren. De verzamelde gegevens zijn voor ons anoniem en laten geen conclusies toe over de identiteit van de gebruiker. De gegevens worden echter door Facebook opgeslagen en verwerkt, zodat een verbinding met het betreffende gebruikersprofiel mogelijk is en Facebook gebruikt de gegevens voor reclamedoeleinden in overeenstemming met de Facebook-richtlijnen voor gegevensgebruik (https://www.facebook.com/about/privacy) kan gebruiken. U kunt Facebook en zijn partners toestaan ​​advertenties op en van Facebook weer te geven. Daarnaast kan voor dit doel een cookie op uw computer worden opgeslagen. U kunt uw toestemming hier intrekken: https://www.facebook.com/policies/cookies/.

  • Instagram

Op onze website zijn functies van de Instagram-service geïntegreerd. Deze functies worden geleverd door Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, VS. Als u bent ingelogd op uw Instagram-account, kunt u de inhoud van onze pagina's koppelen aan uw Instagram-profiel door op de Instagram-knop te klikken. Hierdoor kan Instagram uw bezoek aan onze site koppelen aan uw gebruikersaccount. Wij willen u erop wijzen dat wij als aanbieder van de pagina's geen kennis hebben van de inhoud van de verzonden gegevens of het gebruik ervan door Instagram. Zie het privacybeleid van Instagram voor meer informatie: https://help.instagram.com/519522125107875?helfref=page_content.

  1. Verzameling en verwerking van anonieme datalogbestanden

Elke keer dat een gebruiker onze website bezoekt, d.w.z. Telkens wanneer een bestand op deze server wordt opgeroepen of getracht wordt op te roepen, worden gegevens over dit proces in een logbestand (logbestand) opgeslagen. Deze gegevens zijn niet persoonlijk; we kunnen daarom niet traceren welke gebruiker welke gegevens heeft opgevraagd. We proberen deze informatie ook niet te verzamelen.

In detail wordt voor elke oproep het volgende gegevensrecord opgeslagen:

  • Naam van het opgehaalde bestand
  • Datum en tijd van ophalen
  • hoeveelheid gegevens overgedragen
  • Bericht of het ophalen is gelukt
  • Bericht waarom het ophalen mogelijk is mislukt
  • de naam van uw internetprovider
  • Het besturingssysteem en de browsersoftware van uw computer
  • de website van waaruit u ons bezoekt.

Alle genoemde gegevens worden door ons en in opdracht van ons ingeschakelde dienstverleners voor statistische doeleinden geëvalueerd. Deze gegevens gebruiken we om onze website nog beter voor je te maken.

  1. Data Security

De veiligheid van uw gegevens is onze grootste zorg. Ons verklaarde doel is om alle noodzakelijke technische en organisatorische maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat onze gegevensverwerking veilig is en dat uw persoonlijke gegevens op een zodanige manier worden verwerkt dat deze worden beschermd tegen toegang door onbevoegde derden. Wij zorgen ervoor dat onze IT-infrastructuur voldoet aan de internationale veiligheidsnormen.

  1. Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens en onze contactgegevens

U hebt het recht (onder voorbehoud van de vereisten van de toepasselijke wetgeving) om de volgende rechten te doen gelden: recht op informatie (Artikel 15 AVG), recht op rectificatie (Artikel 16 AVG), recht op verwijdering (Artikel 17 AVG), recht op beperking (Artikel 18 AVG), gegevensoverdraagbaarheid (Artikel 20 AVG) en recht van bezwaar (Artikel 21 AVG).

Als u de rechten van genoemde betrokkenen wilt doen gelden of vragen of opmerkingen heeft over de verwerking van uw persoonlijke gegevens, neem dan contact met ons op:

Michael Pacleitner Group GmbH
Liebenauer-raaklijn 4
8041 Graz, Oostenrijk
Tel: + 43 (0) 51720 1000   
E-mail: privacy @mpg-eyewear.com

  1. Recht van beroep bij de gegevensbeschermingsautoriteit

Als u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens in strijd is met de wet, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit. Een overzicht van de nationale en internationale gegevensbeschermingsautoriteiten is te vinden op: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.